dijous, 18 de novembre del 2010

SESSIÓ 4

DATA: 11/11/10

LLOC: Consorci de Benestar Social del Gironès

PARTICIPANTS: Tutor de pràctiques, Educadora Social de Serveis Socials i alumna de pràctiques.

DESTINATARIS: Alumna de pràctiques i alumnes de 4rt d’ESO de l’IES Vallvera.

OBJECTIUS:

  • Analitzar totes les unitats didàctiques del projecte de Fotoacció.
  • Pensar la programació del les 5 sessions que es realitzaran a l’IES.

DESENVOLUPAMENT:

Avui he anat al Consorci una bona estona abans de la reunió que teníem programada amb el tutor i l’educadora social per tal d’acabar-me de mirar les diferents unitats didàctiques. Així que he estat acabant de llegir la documentació que em va mostrar el tutor el dia passat per tal de tenir coneixement de totes les sessions programades abans de fer la reunió de coordinació.

A continuació ens hem reunit el meu tutor (tècnic del projecte), l’educadora social de la zona de l’IES, que per la seva ubicació també treballa en el Consorci i l’any passat ja havia dut a terme el projecte i jo com a alumna de pràctiques. Ha estat bastant complicat concretar la temàtica de les diferents sessions que es realitzaran, perquè els professionals se’ls hi feia molt difícil descartar aspectes que trobaven interessants. Finalment hem acordat que treballarem l’autoestima i l’autoconeixement, la relació amb el grup d’amics i la relació amb la família. També hem acordat que seré jo la responsable de preparar el material i programar les sessions amb prou antelació com per poder-les repassar conjuntament, fer les variacions que siguin necessàries i tenir-ho apunt per cada sessió; l’educadora social, dins les seves possibilitats horàries també m’ajudarà.

RECURSOS:

  • Programació pedagògica del Fotoacció
  • Pluja d’idees i diàleg entre professionals.

AVALUACIÓ:

La sessió d’avui ha estat molt profitosa. Per una banda, he pogut acabar de llegir tota la documentació referent a la programació pedagògica de Fotoacció, que m’ha permès conèixer totes les sessions que es duen a terme quan es presenta el projecte en la seva totalitat: les temàtiques que es treballen, les dinàmiques que es realitzen, com s’estructuren les sessions,... Referent a aquesta programació haig de dir que m’ha sorprès el fet que anomenen al projecte “Fotoacció: Taller d’habilitats per Joves”, i en realitat hi ha un gran nombre de sessions que no estan destinades a treballar cap habilitat social en concret, sinó que més avait podríem parlar d’educació en valors.

Durant la reunió de coordinació, crec que hi ha hagut dos aspectes que han facilitat bastant la feina: per una banda que l’educadora social ja hagués participat del projecte anteriorment, i, per l’altra, que els dos professionals ja es coneguessin pel fet de treballar en la mateixa entitat. Tot i això, m’agradaria comentar que durant la reunió hi ha hagut diverses discrepàncies, que al meu entendre han estat causades per la diferència de punt de mira dels dos professionals.

Tal i com comenten Monereo i Castelló[1] és fonamental que els actors responsables de solucionar i/o intervenir en una problemàtica el vegin i entenguin de la mateixa forma. En aquest sentit, he tingut la sensació que el més important per l’educadora és el que es treballi amb els nois/es, el contingut pedagògic; en canvi, pel tècnic del projecte és molt important quines imatges se’n podran treure, per tant, buscava temàtiques fàcils de plasmar fotogràficament, perquè es pogués presentar un projecte final ben fet. Cal dir, que tot i les divergències s’han posat d’acord sense gaire dificultat.




[1] Monereo, C. i Castelló, M. (2006). “Capítol 3. Un model per a l’anàlisi de contextos d’assessorament psicopedagògic en educació no formal”. Dins de Badia, A., Mauri, T., i Monereo, C. (coord) (2006) La pràctica psicopedagògica en educació formal i no formal. Barcelona: UOC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada